4 způsoby, jak zamrazit potraviny bez použití plastů
Nezařazené
Přestože bychom chtěli každý den vařit čerstvě, mražené jídlo je někdy prostě praktické. Mražené potraviny nemusí pocházet jen ze supermarketu. Můžete snadno připravit, rozdělit a zamrazit ovoce a zeleninu, bylinky, hotové pokrmy, chléb, omáčky a mnohem více, to vše bez plastů.
1. Zamrazit ve skle
Polévky, ovesné kaše, bylinky nebo čerstvé bobule můžete snadno zmrazit ve sklenici. Stačí použít prázdné sklenice či lahve, které máte doma. Ušetříte peníze a zdroje. Nejlepší jsou tlusté stěny se širokým otvorem, například prázdné nádoby od medu, okurek nebo omáček. U tekutých potravin byste měli dbát na to, abyste sklenici naplnili jen asi tří čtvrtin. To zabrání tomu, aby praskly, když se tekutina rozmrazí. Při zmrazení nechte víko mimo, nebo ho jen lehce uvolněte a zavřete jej později.
2. Zamrazit v plechovce z oceli
Chcete-li zamrazit větší množství, alternativou bez plastů mohou být plechovky vyrobené z nerezové oceli. Stejně jako při zamrazení ve sklenici, neměli byste je úplně naplnit tekutým jídlem a zavřete víko až po zmrazení.
3. Zamrazit pomocí papírového pytlíku nebo voskového papíru
Můžete také jednoduše zmrazit chleba a rohlíky přímo v papírovém pytlíku z pekárny. Ačkoli ne navždy, ale po dobu několika týdnů funguje zamrazení v papíru bez problémů. Ujistěte, že je chleba dobře zabalený.
Voskový papír je nejen vhodný pro skladování potravin v chladničce, ale také je vhodný pro zmrazení chleba, rohlíků nebo sýrů. Přinejmenším po dobu několika týdnů, kdy bude dobře zabaleno, bude jídlo snadno zachováno. Dobrý voskovaný papír se však stal bohužel vzácným.
4. Zamrazit potraviny pomocí formy na ledové kostky
Dobrý nápad pro lidi, kteří tyto formy používají častěji (a rozhodně lepší než tašky na jedno použití!). Formy na kostky z nerezavějící oceli nejsou pouze plastové, ale především jsou velmi odolné. Nejen kostky ledu, ale i mnoho dalších věcí v nich lze zmrazit.
Nasekané čerstvé bylinky můžete zmrazit po částech velmi snadno nebo přímo vytvořit vlastní bylinné směsi a přidáte-li několik kapek olivového oleje do formy na led, máte praktické části, které se nechají rychle roztát v případě potřeby.
Dokonce i omáčky, dětská kaše, domácí zeleninový vývar nebo nasekaný špenát můžete dobře zmrazit ve formě kostky ledu.
Archivy
- Červenec 2024
- Duben 2024
- Březen 2024
- Listopad 2023
- Říjen 2023
- Září 2023
- Srpen 2023
- Červenec 2023
- Červen 2023
- Květen 2023
- Duben 2023
- Březen 2023
- Leden 2023
- Prosinec 2022
- Listopad 2022
- Říjen 2022
- Září 2022
- Srpen 2022
- Červenec 2022
- Červen 2022
- Květen 2022
- Duben 2022
- Březen 2022
- Únor 2022
- Leden 2022
- Prosinec 2021
- Listopad 2021
- Říjen 2021
- Září 2021
- Srpen 2021
- Červen 2021
- Květen 2021
- Únor 2021
- Leden 2021
- Prosinec 2020
- Říjen 2020
- Září 2020
- Srpen 2020
- Červenec 2020
- Leden 2020
- Září 2019
- Srpen 2019
- Červenec 2019
- Červen 2019
- Květen 2019
- Březen 2019
- Únor 2019
- Leden 2019
- Prosinec 2018
- Září 2018
- Srpen 2018
- Červenec 2018
- Duben 2018
- Prosinec 2017
- Srpen 2017
- Červenec 2017
- Říjen 2016
Calendar
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |